Az alkalmazkodás és az elfogadás időszakát éljük, amikor az elegáns cipőinket felváltja a házi papucs és a nappalink lesz az irodánk. Új helyzet ez mindenkinek, hiszen most tartósan ott dolgozunk, ahol pihenünk és ott pihenünk, ahol dolgozunk. Szóval most kicsit minden a feje tetején és ha hagyjuk, hamar megbillen az a bizonyos egyensúly. Az otthoni munka akkor működik hatékonyan, ha rendszert viszünk hétköznapjainkba. Összeszedtünk Nektek 5 hasznos tippet távmunka idejére!

1. Adjuk meg a módját!

Ez természetesen nem azt jelenti, hogy öltönyben , nyakig rúzsban kell a gép elé ülni. Inkább arra szeretnénk kilyukadni, hogy úgy kezdjük el a napot, mintha munkába mennénk. A közérzetünknek is jobb ha nem pizsamában vagyunk egész nap, mondván úgysem lát minket senki.

2. Napi rutin!

Keljünk azonos időben, és a lefekvést se toljuk el, mert a napok összefolynak, és nem fogunk tudni teljesíteni. Akkor együnk és akkor mozogjunk, amikor szoktunk különben a bioritmusunk egy pillanat alatt felborul.

3. Tudni kell befejezni!

A munkánk ugyanabban az időben kezdődik, mint mikor bejártunk dolgozni, és ugyanakkor ér véget. Ez az egyik legfontosabb szabály, ami elengedhetetlen a rutin kialakításához. Ha túlhajtjuk magunkat és tovább dolgozunk, az negatív hatást gyakorol majd otthoni kapcsolatainkra.

4. Használjuk ki a felszabadult időt!

Hiszen idő szabadul fel abból, hogy nem kell munkába menni. Sokaknál ez akár napi 1 vagy több óra is lehet. Eddig mindig futva reggeliztél? Most végre van idő megadni a módját, ahogy a felszabadult időt egy kis otthoni edzésre is felhasználhatjuk, hisz nem hiába tartja a mondás, ép testben ép lélek.

5. Alakítsuk ki a munkakörnyezetet!

Igen, csábító a kanapáról dolgozni, ám hosszú távon ez rendkívül egészségtelen. A nyak és derékfájás hamar jelentkezhet, így fontos, hogy alakítsunk ki magunknak egy kényelmes otthoni munkaállomást, ahol minden feltétel adott a munkavégzésre.

Vigyázzunk egymásra és maradjunk otthon! #maradjotthon

Vállalati megoldások

Kapcsolat