A minap nagy megtiszteltetés ért minket, ugyanis a Bisnode cégcsoport AAA tanúsítványát vehettük át. Ezzel Magyarország elit vállalatai körébe tartozunk, ugyanis független szakértőként ismerték el pénzügyi stabilitásunkat, üzleti megbízhatóságunkat.

 

Miért is értékes ez számunkra?

Ezzel a tanúsítvánnyal mindössze a hazánkban található cégek 0,63%-a rendelkezik. Ezzel a minősítéssel azok a vállalatok rendelkeznek, amelyekkel az üzletkötés alacsony kockázattal jár, és hosszútávon is biztos pontot jelentenek a piacon. Fontos számunkra, hogy ezt nemzetközi szakértők is megerősítették, vagyis jó döntés velünk közös projekten dolgozni. 🙂 Ez igaz mind a jelenre, mind a jövőre is, ugyanis a Bisnode minősítés az elkövetkezendő éveket is vizsgálja.

 

Mi alapján lehet elérni az AAA (tripla A) minősítést?

 A Bisnode minősítés kiállításához nemzetközi szakértők vizsgálják a vállalatok pénzügyi stabilitását, hitelképességét. Ehhez hivatalos forrásokból származó tényeket, többek közözött az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, a cégbíróság, NAV és más hatóságok adatait veszik alapul. A cégek megbízhatóságának vizsgálata során a pénzügyi információkat, mérlegadatokat, eredmény-kimutatásokat és trendeket is figyelembe veszik. Továbbá elemzik a vállalat demográfiai adatait, a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, gépjárműveinek számát, a megjelent sajtóhíreket, valamint egyéb információk is összegyűjtésre kerülnek általuk. A Bisnode Csoport minősítésének elkészítése során a vállalat fizetési fegyelmével is számol, vagyis, hogy az egyes számlák határidőben, vagy késéssel kerültek-e kiegyenlítésre.

 

Miért is lehet fontos ez?

Napjainkban egyre fontosabbá válik üzletkötések előtt a másik fél hitelképességének alapos vizsgálata. Azonban erre nem mindig van idő és lehetőség. Ezzel fenn állhat a vevőkockázat, a nemfizetési veszteség. Ebben nyújt segítséget a Bisnode minősítési rendszer, ugyanis, ha tanúsítvánnyal rendelkező vállalattal kíván szerződést kötni, akkor szinte 100%-ban jó üzlet kerül megköttetésre.

Ki is az a Bisnode?

Európa egyik vezető digitális üzleti információszolgáltatója a Svédországbeli Bisnode cégcsoport. A több mint 25 éves működésük során több mint 200 000 vállalkozásnak segítettek a legjobb üzleti döntések meghozatalában. Fő profiljuk a kockázatkezelés, a marketing és üzleti információk vizsgálata, megoldások kidolgozása. Napjainkban 18 európai országban vannak jelen, köztük hazánkban is a Bisnode Magyarország Kft. és a Bisnode D&B Magyarország Kft. cégcsoport tagokkal.

 AAA cégminősítést a vállalat megalapítása, 1989 óta készítenek, azonban tanúsítványt 1996 óta állítanak ki, hogy a vállalatok üzleti megbízhatóságukat szemléltetni is tudják. (Ha esetleg többet szeretne tudni a Bisnode-ról és tanúsítványáról, akkor bátran keresse fel a bisnode.hu weboldalt!)

Köszönjük!