A „dobozos szoftverek” nem illeszkednek a cégedhez, az egyedi fejlesztést pedig túl kockázatosnak ítéled? Akkor az iparágspecifikus megoldások között kell keresgélned!

Ahogy ügyfeleink és olvasóink tudják, csapatunkkal igyekszünk minél szélesebb körben segíteni a vállalkozásokat a digitalizáció útján. Tanácsadóink munkáját partnereink kiváló szoftver termékeivel vagy fejlesztő csapatunk egyedi IT megoldásaival egészítjük ki.

Több, mint 30 éves munkásságunk az üzleti IT megoldások területén elegendő tapasztalatot adott ahhoz, hogy tudjuk, sok esetben akkor tudunk legoptimálisabban segíteni, ha kifejezetten a cég tevékenységére kialakított megoldásokat kínálunk, de az egyedi fejlesztések kockázatainak és átfutási idejének csökkentésével.

Így a több évtized alatt szerzett tapasztalatok alapján számos iparág számára tettünk elérhetővé ilyen lehetőséget!

Hogy milyen ágazatokra van készen megoldásunk, azt lentebb bemutatjuk, de előtte egy körbetekintést nyújtunk erről a területről.

Az iparágspecifikus vállalatirányítási rendszerek elsősorban a közepes méretű vállalkozások támogató eszközei.

A digitalizáció korszakában a vállalatirányítási rendszerek (ERP) alapvetőek ahhoz, hogy versenyelőnyhöz jusson egy vállalkozás. Míg azonban korábban az egyedi fejlesztésű és ezek ellenkezői, az általános, univerzális rendszerek domináltak, ma egyre népszerűbbek az iparágspecifikus vállalatirányítási megoldások. Ezek olyan ERP-megoldások, amelyek célzottan egy adott ágazat igényeire készültek, tisztában vannak a specialitásokkal még a „szakzsargonnal” is, így megkönnyítik azok elfogadtatását, használatát.

Öt fontos előny, amit magukban hordoznak:

  1. Az iparágspecifikus tudás és funkciók: Ez nyilvánvaló, ettől lesz az, ami! Az általános, univerzális rendszerek gyakran nem képesek teljes mértékben kielégíteni a különleges igényeket. Az iparágspecifikus rendszerek azonban az adott terület specifikus követelményeire és folyamataira fókuszálnak. Ez azt jelenti, hogy a rendszer már eleve tartalmazza a tevékenységre jellemző funkciókat, beállításokat és jelentéseket is.
  2. Jobb folyamatoptimalizálás és hatékonyság: A cél itt sem más, mint a folyamatok optimalizálása és hatékonyságának növelése az adott iparágban. Az ilyen rendszerekbe beépített legjobb gyakorlatok és iparági szabványok segítségével erre azonnal lehetőség is nyílik. Ezáltal a vállalkozás időt és erőforrásokat takaríthat meg a bevezetésükkel.
  3. Rugalmasság és skálázhatóság: Az iparágspecifikus rendszerek rugalmasan testre szabhatók az adott vállalkozás egyedi igényeire is. Emellett általában jól skálázhatók, vagyis alkalmazkodnak a vállalkozás növekedéséhez és változó igényeihez. Ezáltal egy kisebb vagy a közepes méretű vállalkozás könnyen alkalmazkodhat a piaci változásokhoz és bővülhet együtt a rendszerrel.
  4. Gyors bevezetés és kevesebb kockázat: Az iparágspecifikus rendszerek előre beépített funkciókkal és konfigurációkkal rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a gyorsabb bevezetést. A rendszerekben elérhetők előre definiált üzleti folyamatok, előre elkészített jelentések, amelyek segítségével felgyorsítható a rendszer implementációja. Rövidebb bevezetési idő, kisebb kockázat a hagyományos egyedi fejlesztésekkel szemben.
  5. Tartós támogatás és fejlesztés: Az iparágspecifikus rendszereket fejlesztő vállalatok – mint a Pentatrade is – rendelkeznek a szükséges szakértelemmel és tapasztalattal nem csak IT szempontból, hanem az adott iparág igényeinek kiszolgálására is. Emellett folyamatosan fejlesztik a rendszert az iparági változások és új követelmények figyelembevételével, így a vállalkozás mindig a legfrissebb megoldásokat használhatja.

Ami azonban ilyen rendszerek bevezetésénél is kulcsfontosságú: a működési folyamatokat át kell tekinteni, és szükség esetén optimalizálni, hogy a lehető legjobb működést digitalizálja a vállalkozást. Ehhez célszerű olyan tanácsadókat igénybe venni, akik nem csak megfelelő szaktudással, és folyamat-tanácsadói tapasztalattal, hanem iparági jártassággal is rendelkeznek, így biztosra vehető, hogy egy megtérülő, valódi versenyelőnyt jelentő megoldással növelheted a vállalatod értékét! Erre nagy hangsúlyt fektetünk, és nincs projektünk, amelyben ne venne részt üzleti tanácsadó munkatárs kisebb vagy nagyobb mértékben!

Tehát, ha eleged van a túl általános eszközökhöz való alkalmazkodásból, vagy a teljesen egyedi fejlesztések kockázatait magasnak ítéled, akkor itt az ideje a harmadik opciót fontolóra venni! Tapasztald meg egy iparági megoldások erejét, és szerezz versenyelőnyt a piacon!

Milyen speciális területeken tudnak segíteni a Pentatrade megoldásai? 

– Labortevékenységet végző vállalkozások

– Betontermeléssel foglalkozó vállalkozások

– Hulladékbegyűjtés, vagy más hasonló begyűjtés és feldolgozás jellegű vállalkozások

– Útépítéssel foglalkozó vállalkozások

– Területi képviselők útján történő értékesítéssel foglalkozó vállalkozások

Olvass többet vállalati megoldásainkról!   vagy  Vedd fel velünk a kapcsolatot, ha kérdésed van!