Tanúsítvány a pénzügyileg legstabilabb cégeknek!

A Pentatrade sokadik alkalommal is a legjobbak között!

A Dun & Bradstreet egy nemzetközi üzleti információszolgáltató és -minősítő szervezet. Tevékenysége, hogy minden működő vállalkozás pénzügyi stabilitását, üzleti megbízhatóságát osztályozza egy folyamatosan visszamért és bizonyított, nemzetközi szakértők által kialakított módszertan alapján.

Örömünkre szolgál, hogy a Pentatrade ismét kiválasztásra került, mint a pénzügyileg legstabilabb cégek egyike.

Miért fontos mindez?

Több, mint 30 éves fennállásunk alatt folyamatosan stabil pénzügyi háttérre és tisztességes piaci magatartásra törekedtünk. Ezért különösen megtisztelőnek érezzük, hogy ezt egy külső, objektív szakértői vélemény is megerősíti, és a legjobbak között szerepelteti vállalkozásunkat.

Hisszük, hogy a Dun & Bradstreet AAA minősítésének segítségével ügyfeleink, szállítóink, munkavállalóink felé is tovább fokozzuk azt a bizalmat, mely egyre fontosabb a hosszú távú, szilárd üzleti kapcsolatokban.

Azzal, hogy egy független, nemzetközi szakértő elismerte cégünk stabilitását, azt az üzenetet hordozza számunkra, hogy jó úton járunk cégünk építésében, fejlesztésében. Mivel vállalkozásunk minősítése szigorúan szakmai szempontok alapján történt, arra sem pályázni, sem jelentkezni nem lehet, így valóban pozitív megkülönböztetést jelent a piacon.

Mit jelent ez pontosan?

A Pentatrade Kft. a Dun & Bradstreet AAA (tripla A) Tanúsítványát kapta meg, mely azt jelzi, hogy velünk történő üzleti kapcsolat kialakításának pénzügyi kockázata rendkívül alacsony. A Tanúsítvány alapja a Dun & Bradstreet minősítése, mely nemzetközi szinten hosszú évtizedek óta minősíti a cégeket megbízhatóságuk alapján. Maga a tanúsítvány, mely AAA, AA és A jelzéssel kerül kiállításra, jelzi a cégek stabilitását, és azt, hogy az ilyen jelzéssel rendelkező vállalkozás pénzügyileg stabil. Az AAA cégminősítést 1989-ben vezették be és 1996 óta kaptak lehetőséget a vállalatok, hogy üzleti megbízhatóságukat tanúsítvány formájában is megmutassák. A Tanúsítványt Európa számos országában használják az üzleti élet különféle területein.

A minősítés több hivatalos forrásból származó adaton alapul, úgy mint – Magyarország esetében – az Igazságügyi Minisztérium adatai, a Cégbíróság bejegyzései, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, illetve más hatóságok adatai. A hivatalos források adatai mellett a minősítés beépíti a vállalatra vonatkozó pénzügyi információkat, úgy, mint mérlegadatok, eredménykimutatás, trendek. Továbbá figyelembe veszi a cég vagy szervezet demográfiai adatait, azaz a cég életkorát, tevékenységét, méretét, tulajdonosait, azok kapcsolódásait. A Fizetési tapasztalat program adataiból beépíti a minősítésbe, hogy az adott vállalkozás határidőben vagy késéssel, azaz milyen fizetési fegyelemmel egyenlíti ki számláit. A felsorolás korántsem teljes, számos egyéb gyűjtött információt is hozzátesz a rendszer a minősítéshez, úgy, mint végrehajtási adatok vagy sajtóhírek.

Természetesen a pénzügyi stabilitás csak egy része a sikeres működésnek. A folyamatos szakmai fejlődés, a korszerű technológiák alkalmazása és főként a vállalkozások nem csak IT hanem üzleti működési oldalról való ismerete is olyan fontos tényezők, amelyek egymást erősítik, és teszik képessé a Pentatrade-et arra, hogy ügyfeleit sikerhez segítve fejlődjön.

Ha megtekintenéd üzleti megoldásainkat, vagy konzultálnál szakértőinkkel vállalkozásod versenyképességének növeléséről, akkor fordulj hozzánk bizalommal! Lépj velünk kapcsolatba ITT!