Ismerős mondat? Sok cégnél leállás van, ezért csúszik a projekt, csökkennek a megrendelések. Esetleg felváltva mennek nyaralni a közös projekten dolgozó munkatársak. Bár egyes szektorok ilyenkor pörögnek fel, azért a legtöbb vállalkozásnál akadoznak a fogaskerekek a nyári időszakban!

Egy szemfüles cégvezető azonban előnyt kovácsol a hátrányból!

Valljuk be, a sűrűbb időszakokban sok mindent tologatunk, mivel nem tudunk hozzá elegendő időt és kapacitásokat biztosítani! Összegyűjtöttünk néhány olyan témát, amiben ilyenkor előre léphetsz és a fordulatszám ismételt emelkedésekor ezek óriási előnyökkel járnak!

1. Foglalkozz a stratégiával!

Készülj fel a következő időszakokra: félévre, évre, következő évekre! Határozd meg, mit szeretnél elérni, mik ezek közül a prioritások és mit kell tenni ezek elérése érdekében?

2. Törődj a marketinggel!

Ha sokan vannak is szabadságon, azért olvasni fogják a leveleket, számukra releváns blogokat! Talán még többet is, mint egyébként! Hozz létre új tartalmakat. De ha komolyabb arculatváltásra lenne szükség, arra is sor kerülhet most!

3. Tekintsd át a belső működést a cégben!

Gondold át, milyen területek okoztak bosszúságot az elmúlt időszakban, vagy melyik részterületre nincs elegendő rálátásod! Esetleg úgy érzed, hogy túl hosszú az átfutási idő egy-egy folyamat esetén? A vevőszerzést kellene támogatni vagy az ügyfél elégedettséget javítani? Gyűjtsd össze ezeket, súlyozd őket, majd keresd a megoldást, hogyan lehetne javítani!  Kérhetsz külső segítséget ezek javítására! A Pentatrade csapata is tud segíteni, ha folyamatszervezésre van szükség!

4. Képzések!

Szakmai, értékesítési, informatikai…. Számos képzés lehet, ami a te vállalkozásod kompetenciáit erősítheti! A lelassult időszakban könnyebb ezeket a tréningeket megszervezni! Ne halogasd!

5. Digitalizáció!

Igen, ez a vesszőparipánk! Meggyőződésünk, hogy megkerülhetetlen, ha nem akarsz lemaradni a versenytársaidtól! Hidd el, a sikeres cégek akár az ügyfélkapcsolatok (CRM) akár a megrendelések, raktárak kezelése területén, vagy a pénzügyi területen (ERP) a lehető legtöbb tevékenységet automatizálják!

+1 A feltöltődés se maradjon ki!

Találd meg az egyensúlyt, hogy motiváltan tudd végezni te is a feladataidat!

Azt nem tudjuk, hogy számodra mi jelenti a feltöltődést, de több területen tudunk segíteni! Ha az üzleti folyamatok, illetve azok digitalizációja területén szeretnél elindulni, akkor fordulj hozzánk bizalommal!

ITT írj nekünk üzenetet, és felvesszük veled a kapcsolatot. (Nálunk sincs leállás!) Egy rövid – kötelezettségmentes – konzultáció során segítünk áttekinteni a lehetőségeket!