Az adatvesztésből származó bevételkiesés jelentős mértékben érinti az útépítő és egyéb építőipari szereplőket. Azokról a cégekről van szó elsősorban, ahol sok munkaeszközt kell üzemeltetni, sok futó projektre kell egyszerre figyelni és kimagasló a visszaélések kockázata. Az átláthatatlan működés adatvesztést és bevételkiesést okoz, ami számos alkalommal vezet ügyfélvesztéshez. Az ezt eredményező káosztól feszültek leszünk és folytatódik az ördögi körforgás.

Hogyan előzzük meg a káoszt?

1. A tudás hatalom…ezt sokszor hallottuk már, de milyen IGAZ
További lényeges szempont az információ rögzítés! Minden információt rögzítsünk ne csak az ügyfelekről, hanem az alvállalkozókról is lehetőleg egy helyen. Ez elősegíti a pontosabb és gyorsabb döntést és válaszol a következő kérdésekre: Dolgoztunk már vele korábban? Mik voltak a tapasztalatok?

2. Nem borravalót adunk, ne legyünk túlzottan nagyvonalúak
Minden erőforrás indítást kössünk szerződéshez, ne bagatellizáljuk el folyamatainkat, ragaszkodjunk irányelveinkhez.

3. Ki? Mit? Mikorra? Mivel?
Tapasztalataink alapján sokszor elmondható, hogy a hazai vállalatok nem teszik egyértelművé a projekt felelősöket. Itt kezdődik a baj, mert ha nincs felelős csak a homályban tapogatózunk. A projekteknek mindig legyen részfeladatokra bontott időbeli ütemezése és felelőse, ez mind a tevékenységek, mind pedig az erőforrások megtervezése során kiemelten fontos.

4. Órák helyett kattintás
Automatizáljuk azon kimutatásokat, amelyekből a vezetők és folyamat résztvevők gyorsan le tudják szűrni a megfelelő következtetéseket. Kattintás és ne órák vagy napok kérdése legyen ezen kimutatások elkészítése. Ilyen lehet például egy eszköz szerviz története. Tudjuk a választ arra a kérdésre, hogy vajon megéri-e mindegyik munkagépet üzemben tartani?

5. Más helyett ne fizessünk

Előfordulhat például, hogy a vállalatunknak számláznak ki olyan – építési munkákhoz szükséges – anyagokat, amit nem mi használtunk fel. A szállító jármű beazonosításával és a szállítólevéllel történő összehangolásával, valamint nap indító és zárójelentésekkel ki lehet küszöbölni, hogy ne fizessünk olyan tételek után, amelynek a szállítása nem a mi járművünkkel történt.

 

A legjobb, ha mindez egy olyan programban összpontosul, amiben az ajánlatkérések rögzítésétől kezdve a teljesítésigazolások kiállításáig követhető minden folyamat.
A PentaRoad tervezésekor törekedtünk arra, hogy bármely irányból is közelítjük a dolgokat a keresés könnyű és gyors legyen, ezért minden felületen megtalálhatók azok az objektumok, amelyek az adott felülethez kapcsolódnak. Például egy megrendelő oldaláról nézve megtaláljuk a hozzá kapcsoló megrendeléseket, teljesítésigazolásokat, számlákat és még sorolhatnánk.

A diagramos megjelenítés mutatja a költséglapokat, előrehaladási riportokat és az üzemanyag fogyasztásra vonatkozó információkat.

PentaRoad még több információ!

További információkért lépjen kapcsolatba velünk!